Top 5 Mountainbike tracks & trails

Top 5 Mountainbike tracks & trails

Mountainbiken, een sport die steeds populairder wordt! In Nederland zijn er verschillende plekken waar je de perfecte rit kunt rijden. Maar waar moet je nou heen? Daarom hebben we voor jou een top 5 lijstje gemaakt met de tofste plekken om te mountainbiken.

1) MTB-route Amerongen

Vorig jaar heeft deze plek de Goede Schop gewonnen en dat is natuurlijk niet voor niets. Voor de mensen onder ons die even niet weten wat dit inhoudt. Het is een publieksprijs en verkiezing van de beste route op grond van rijervaring en onderhoud gebaseerd op de ervaring van 3500 ervaren mountainbikers. Deze MTB route ligt bij de Utrechtse Heuvelrug en is maar liefst 18 kilometer rijplezier. Het ligt op twee landgoederen; het Amerongse bos en het Zuilensteinse bos. Het is een route waarbij je zowel over de vlakke als heuvelachtige delen van de Utrechtse Heuvelrug gaat. Je hebt hier leuke uitdagende afdalingen met veel brede lange klimmen en singletracks. Let op! Je hebt hier wel een vignet nodig. Dus vergeet deze niet mee te nemen!

2) MTB-route Maastricht (St-Pietersberg-Observant)

Voor de echte fanatiekelingen onder ons. Een MTB route van 5 km maar waar wel veel techniek van je geëist wordt. Een pure single singletrack waarbij je biked door de bossen van de St. Pietersberg-Observant. Train die kuiten maar van te voren want door de steile stukken, is deze route hard werken. We raden hem daarom nogmaals af voor de beginners of mindere ervaren rijders onder ons.

3) Bikepark Spaarnwoude

Een top bikepark! Iedereen is hier welkom van jong tot oud. Het park heeft 4 tracks met verschillende moeilijkheidsgraden. - De Wokkel: Lekker veel bochten en mogelijkheid tot wat kleine sprongen. - De Jumpline: Hier kan je als beginner goed ontdekken om te leren “rollen” en als gevorderde hoge jumps maken. - De Dutch Downhill: Voor deze raden we wel aan wat meer techniek te hebben aangezien hij wat ruwer is. Door de meerdere lijnkeuzes lijkt het net een classic downhill track. - De Braaap: Wat een track! Maar pak deze niet zomaar. Dit is wel echt een MTB track voor de Pro’s, super talenten en extreem geoefenden.

4) MTB-route Schoorl

Een mountainbike route door de hoogste duin van Nederland namelijk; de Schoorl. Doordat de route door de duinen gaat, is het niet alleen onwijs mooi maar ook nog eens uitdagend. Het is een route van 16,4 km. Waarbij je eerst start tussen de dennenbomen en daarna mountainbiket door de duinen. Wel flink aanpoten want naar boven gaan, is een flinke klim. Daarna wordt je wel beloont hoor! Je hebt er namelijk behoorlijk wat gave en snelle afdalingen.

5) MTB-route Appelscha (Bosberg)

We duiken even het noorden in namelijk Friesland. Deze mountainbike track ligt in de oude, begroeide duingebieden van Appelscha. Tipje van ons: doe wel even een warming up voordat je aan deze route begint, het is namelijk in één keer knallen als je aan deze track begint! Deze heeft verschillende singletracks met korte pittige klimmetjes. Je komt hier geen lange rechte stukken tegen en deze route is 17,3 km lang.

Gerelateerde artikelen

Ontdek de Utrechtse heuvelrug per fiets!

Ontdek de Utrechtse heuvelrug per fiets!

Meer lezen

Vendor

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Verzendkosten Nog te berekenen

Subtotaal

Betaalmethoden geaccepteerd